Inovcom na bicykli

V Júni začalo po internete kolovať video propagujúce prejazd Považským inovcom na horskom bicykli. Tak sme sa to rozhodli v sobotu 21.6. vyskúšať na vlastné pneumatiky.

 

Inovcom na bicykli

V Júni začalo po internete kolovať video propagujúce prejazd Považským inovcom na horskom bicykli. Tak sme sa to rozhodli v sobotu 21.6. vyskúšať na vlastné pneumatiky.

Fotografie môžete nájst na našej stránke https://picasaweb.google.com/tkstartVstávame ráno pred piatou, aby sme stihli vlak do Trenčína a odtiaľ sa nam dari presvedčiť autobusára aby nás zobral aj s bicyklami do Trenčianskeho Jastrabieho. Sadáme na bicykle a vyrážame. Mojimi spolujazdcami sú Strapo – spoluhráč, Miška – jeho priateľka a Dano. Postupne stúpame príjemnou asfaltkou na Inoveckú chatu, kde si dávame raňajky, dezert po raňajkách a pivo. Všetko je výborné, až sa nechce ani pokračovať ďalej, ale pokračujeme po asfaltke na Inovec. Zatiahlo sa, aj tri kvapky padli, tak sa aj vetrovky vytiahli, ale po chvíli sa opäť zohrievame a vetrovky sa vracajú do ruksakov. Posledných cca 700m metrov je riadny stupák, kusok potlačím, ale už sme v najvyššom bode trasy.

Fotografie môžete nájst na našej stránke https://picasaweb.google.com/tkstartNasleduje najkrajšia časť výletu tvorená lesnými cestičkami a jemnými vlnkami po hrebeni, ktoré si náležite užívame. Táto pohoda trvá až niekam k Ostrému vrchu, kde začínajú prudšie stúpania, v istom úseku dokonca prenášanie bicyklov cez skaly. Začíname brblat, čo je to za cyklotrasu (je značená). Postupne vytláčame bicykle až do sedla pod Panskou javorinou, kde rozkladáme vačšie občerstvenie a snažíme sa znovu nabrať síl.

Fotografie môžete nájst na našej stránke https://picasaweb.google.com/tkstartĎalší úsek je oddychovejší, vačšinou dole kopcom. Zároveň si tu testujeme našu šikovnosť pri oprave Strapovho defektu. Po dlhšom čase strávenom na chodníkoch sa vraciame na lesnú cestu, ktorá ale znamená drobný problém, keď míname odbočku. Následné sa vraciame na značku krížom cez pole, za čo dostávam pokarhanie, obzvlášť ak opať musíme nosiť bycikle cez kamenistý kopec Skaliny. To už je na časť partie veľa a začína sa dožadovať postupného ústupu do doliny na vlak. Traverz Bezovca je síce opať príjemným cyklovýletom, ale únava je silná, tak po prekonaní lyžiarskeho strediska so súťažou leteckých modelov sa usádzame na Šport Chate Bezovec a dopĺňame energiu polievkou.

Fotografie môžete nájst na našej stránke https://picasaweb.google.com/tkstartRozhodujeme sa nepokračovať a volíme ústup na vlak do Pieštan. Spúšťame sa najprv poľnou, potom asfaltovou cestou cez Starú Lehotu, Modrovú aj s novozélandským rančom a imitáciou novozélandskej krajiny do Modrovky k Váhu. Po hrádzi to je už len oddychových 7km po rovine. Do vlaku času dosť, tak sa zastavujeme na zmrzlinu. Nasleduje už len presun na stanicu, rozlúčenie s Danom ktorý cestuje na Trenčín a návrat do Bratislavy. Tu sa ešte sprace výborný hamburger, skontroluje ostrelovanie Bratislavy Napoleonom I a hurá sprcha a postel. Po 50km a 1250m aj zaslúžene.

Text a foto: Adam

Trasa výletu:

Mapa trasy výletu.

Fotografie môžete nájst na našej stránke Picasa.