Cyklonemčeky 2014

Jubilejný desiaty ročník Cyklonemčekov prebehol veľmi dobre, napriek Aladinovmu strašeniu daždivým počasím. Zostava bola komorná – Pelé, Svaťa, Boris, Vlado, Majka, Karol a Milan, trasy pekné.

 

Cyklonemčeky 2014

23. – 25. máj 2014

Jubilejný desiaty ročník Cyklonemčekov prebehol veľmi dobre, napriek Aladinovmu strašeniu daždivým počasím. Zostava bola komorná – Pelé, Svaťa, Boris, Vlado, Majka, Karol a Milan,  trasy pekné.

Sobota:

Ideme zjazdom do Jedľových Kostolian, v Kostoľanoch krátka zastávka na Obecnom úrade. Sú dnes voľby a tak ideme posilniť zástupy voliacich Jedľokostoľančanov. Ďalšou zastávkou sú Obyce – vďaka voľbám a s tým súvisiacou sobotnou pracovnou dobou na obecnom úrade sa nám podarilo navštíviť obycké múzeum minerálov, ktoré je ináč cez víkend zatvorené. Krásna zbierka nádherných kameňov, všetky nazbierané tu v okolí. Cez Machulince a Žitavany sa dostávame do Zlatých Moraviec, kde nás najviac zaujal park s unikátnymi previsnutými smrekmi. Na susediacom cintoríne navštívime (ako kultúrni ľudia) hrob básnika Janka Kráľa, potom už stúpame do kopca smer Hosťovce, Lovce a napokon zubria obora. Tonové kolosy lenivo odpočívajú blízko plota, veď načo by využívali celý obrovský výbeh, keď nažrať dostanú vždy iba tu. Po krátkej pauze sa spúšťame dole kopcom do Topolčianok, odkiaľ cez Hostie a štál Borisko (stupák jak do neba) prichádzame do Jedľových Kostolian. Pelé s Borisom cestou ešte odbočia pohľadať jaskyňu Kamenec nad Lukáčovým štálom, čo sa im (najmä vďaka Borisovej GPS – ke) hravo podarilo. Jaskyňa nie je príliš priestranná, treba sa plaziť, aby sa niekam dostali, a tak z diery vyliezajú ako tie dve prasiatka.

Večer posedíme pri (tradičnom) dobrom guláši a vínečku.

Nedeľa:

Cez lúky na Bresovo, potom na Krížne cesty – to už Vlado frfle, má rád asfalt. Záver ho ale uspokojil, lesná cesta z Hlbokej doliny na Krížne cesty má fungl nový asfaltový koberec. Na Debnárovom štále navštívime Jazvinskú jaskyňu, potom pokračujeme na Penhýbel. Odtiaľ sa spúšťame do Hlbokej doliny. Pôvodný zámer pokračovať Hlbokou dolinou meníme, keď nachádzame spojnicu zo záveru Hlbokej doliny na Krížne cesty, taktiež potiahnutú novučičkým asfaltom. Veľmi mierne tiahle stúpanie všetci hravo zvládnu, z Brezovho štálu tlačíme bicykle cez lúky na Nemčeky. Boris s Vladom si ešte pridali okruh cez Jedľové Kostoľany a Drieňovú.

Fotografie môžete nájst na našej stránke Picasa.