Pražská Stovka 2009

Pochod „Pražská stovka“, ktorá sa konala 27-28.11.2009. Trasa sa každoročne mení. Tento rok bol štart v Holoubkove o 22oo v piatok, cieľ v Prahe – Modřanoch, dĺžka 112 km, prevýšenie 3100m. Vrelo doporučujem, je to skutočný bombónik pre fajnšmekrov ako vždy organizačne veľmi dobre zvládnutý.

Pražská stovka

Turistický klub Štart má dlhú diaľkoplazeckú históriu, preto prinášam niečo z tohto súdka. Fotky z akcie nájdete tu.

Ak ste dlho neboli na stovke, alebo nie ste postihnutý touto závislosťou, bude možno zaujímavé pripomenúť si jej atmosféru s  nočnou aj dennou časťou, kontrolami, stretnutiami so zaujímavými scenériami i rovnako postihnutými kolegami.

V tomto prípade ide o pochod „Pražská stovka“, ktorý sa konal 27-28.11.2009. Trasa sa každoročne mení. Tento rok bol štart v Holoubkove o 22oo v piatok, cieľ v Prahe – Modřanoch, dĺžka 112 km, prevýšenie 3100m. Vrelo doporučujem, je to skutočný bombónik pre fajnšmekrov, ako vždy organizačne veľmi dobre zvládnutý. Videli sme mnoho prírodných výtvorov a historických zaujímavostí na vrcholoch kopcov, skál a vyvýšenín, ktoré zdolať bežným tempom za 24 hodín bolo dosť ťažké. Ako najzaujímavejšie lokality môžem spomenúť Čertovu skalu, kláštor Svatý Jan pod skalou s nádherným bralom, Vraniu skalu, Karlštejn atd. atd.

Pre nedostatok času by som nestihol vlak, preto som ukončil pochod na deväťdesiatom kilometri v Černošiciach. Fotky boli robené úchytkom za pochodu, preto sú niektoré trošku neostré, ale snažia sa zobraziť dianie na trase a ráz krajiny, ktorou sme prechádzali. V popise vybraných fotiek som sa snažil priblížiť divákovi zaujímavosti, ktoré ostávajú skryté v tme. Bližšie informácie o pochode môžete nájsť na www.dalkovepochody.cz.

Ešte na záver trasa: Holoubkov, Žebrák, Beroun, Karlštejn, Černošice, Všenory, Jíloviště, Praha.

Text: Ctibor Páchnik, foto: Ctibor Páchnik, Slávo Glesk