Malokarpatský CikCak 2015

Treba hneď na začiatku odhodiť falošnú skromnosť a povedať, že 8. ročník pochodu Malokarpatský CikCak sa vydaril po všetkých stránkach. Bola asi prvá teplá a slnečná sobota v tomto roku. Prišlo veľa účastníkov najviac v histórii obnovených ročníkov: na päťdesiatke sme mali 68 ľudí, na štyridsiatke 15 a ďalší z klubu sa popri kontrolách vybrali na kratšie trasy. Podarilo sa nám poskytnúť o niečo bohatšie občerstvenie. Dúfame, že sa všetkým páčilo a že sa zase stretneme o rok na nasledujúcom CikCaku.

 

Malokarpatský CikCak 2015

Po zime prišla jar, ako to už máva jar v lepších rokoch vo zvyku a priniesla teplý víkend a v ňom náš diaľkový pochod Malokarpatský CikCak.

Pochod má celkom dlhú históriu, veď prvý ročník zorganizovali Musto s Jožom už v roku 1979. Obnovené ročníky sa po pôvodných trasách rozbehli a rozišli od roku 2008. Teda dnes 11. 4. 2015 slávi pochod ôsme narodeniny po reinkarnácii.

Je naozaj príjemné sobotné ráno a my sa privážame vo veľkom počte troch štvrtín našej rodiny o tri štvrte na sedem na štart pochodu do Rače. Hoci je ešte celkom dosť času, tu už stojí a čaká niekoľko účastníkov. Štartovať začíname kúsok pred siedmou, najprv rozvážnych diaľkoplazov a potom aj mladých a rýchlych pochodníkov a bežcov. Čakali sme síce väčší záujem, ako pred rokom, kedy sme museli kvôli termínovej kolízii meniť dátum konania akcie, ale počet prichádzajúcich účastníkov nás aj tak prekvapil, a nechýbalo veľa aby sme nemali dostatok štartovných listov. Nakoniec sa nazbieralo 68 účastníkov na päťdesiatku z Rače a ďalších 15 vyrazilo a vybehlo na 40 km trasu od Majky z Jura.

Na kontrolách na záhorskej strane Cikov je Musto a väčšinou ho účastníci stihli a našli, na trnavskej strane Cakov je na kontrole Majka a Pele so Sváťou v Limbachu s tradičným občerstvením domácej výroby a vínom od Milana. (Milan ďakujeme.) Na hrebeni na Troch kamenných kopcoch všetko spája posledná Vladova kontrola s pagáčikmi a dúškom vína. Odtiaľ sa ide naspäť na Biely Kríž, kde je cieľová kontrola a potom už len s ťažkými nohami a ľahkými hlavami (alebo naopak?) dolu do Rače.

V cieli víta účastníkov Jožo spolu s Borisom a Petrom, udeľuje diplomy a ponúka občerstvenie. V cieli sa stretli aj kontroly z trasy, ďalší naši priatelia, členovia klubu. Vládla dobrá pohoda a spokojnosť s príjemne stráveným dňom spojená s miernou alebo aj väčšou únavou.

Ak si prečítate týchto pár riadkov, a ste zvedaví ako bolo, príďte o rok bude lepšie. A skúste si trebárs prejsť niektorú trasu.

Stručné zhrnutie na záver:
Prišlo 68 účastníkov na päťdesiatku,
15 účastníkov na štyridsiatku,
6 organizátorov,
10 členov a hostí na kratšiu trasu alebo do cieľa.

Keby sme chceli zveličovať, tak povieme, že nás bolo sto.

Boris.

Fotografie môžete nájst na našej stránke Picasa.