Sonnwendstein

Kopec Sonnwendstein sme často vídali pri našich bežkárskych výpravách na Panoramaloipe. Rovnako aj pri turistických výpravách do blízkych pohorí – Schneeberg, Rax, Hohe Wand, Fischbacher Alpe. Okukaný sme ho už mali dosť a 24. októbra sme na tento pekný kopec aj vystúpili.

Výlet na Sonnwendstein

24. októbra 2010

Sonnwendstein s výškou 1 523 metrov nad morom síce nie je najvyšší kopec v najvýchodnejšom výbežku Álp, ale svojim charakteristickým tvarom so stožiarom vysielača na vrchole je to nezameniteľný kopec. No a pretože ho odvšadiaľ vidieť, dá sa predpokladať, že z jeho vrcholu tiež budú ďaleké výhľady.

Na Sonnwendstein sme sa vypravili v predposledný októbrový víkend. Treba využiť posledné dni pekného počasia, povedali sme si. Túru sme začali na kopci Hirschen Kogel (1340 m), odkiaľ vedie na Sonnwendstein krásny lúčnatý hrebeň. Počasie bolo jesenné – krásne, ale riadna zima. Na kopcoch vôkol nás už ležal sneh. Výhľady z vrcholu nesklamali, videli sme naozaj všetky pohoria priľahlých Álp, od Hohe Wandu po Hochschwab a Eisenertzké Alpy. Nádhera, odporúčam navštíviť. Túra to bola vcelku nenáročná, ale pekná. Na záver sme si ju spestrili jazdou na kolobežkách z vrcholu Hirschen Kogel (ktoré vám hore požičajú). Pekná bodka za letnou turistickou sezónou.

Fotografie môžete nájsť na nasej stránke Picasa.

Pelé