Z kuchyne do pivnice

Zišli sme sa štyria – Milena, Maja, Ivan a Peter v autobuse smerujúcom do Rohožníka. Každý z nás mal v batohu termosku s teplým nápojom, ktorý pripravil doma v kuchyni. Vyštartovali sme rezkým krokom za chladného rána okolo vodnej nádrže za Kuchyňou. Písal sa dátum 22. Januára 2011.

Z kuchyne do pivnice

Zišli sme sa štyria – Milena, Maja, Ivan a Peter v autobuse, smerujúcom do Rohožníka. Každý z nás mal v batohu termosku s teplým nápojom, ktorý pripravil doma v kuchyni.

Vyštartovali sme rezkým krokom za chladného rána okolo vodnej nádrže za Kuchyňou. Cesta nás viedla popri potoku, ale čoskoro sme z nej odbočili do lesa. Chceli sme sa dostať na vrcholy dvoch kopcov, ktore ležia mimo značku.

Prvý kopec – Ražňová – 557mnm – bol celkom pekný. Výstup na neho viedol pekným lesom a neskôr nas prekvapil skalnatým vrcholom. Vyliezť naň sa dalo, ale zliezť bolo umenie. Napriek tomu alebo práve preto, že bolo zamrznuté, sa nám pod nohami šmýkali kamienky a cesta dolu bola dosť nebezpečná.

Mešťanková – 633 mnm – bola len slabým čajovým odvarom, vyvýšenina na hrebeni. Cez stromy bez lístia sme mali aj nejaké výhľady. Aspoň na náprotivné hrebene. 🙂 V lese boli občas malé fliačiky snehu, ktore nám pripomínali, že aktuálne ročné obdobie je zima. A keď slnko dokázalo rozohnať hmlu, bolo pekne, na slniečku teplo a čas na prestávku.

Okolo Čertovho Kopca sa síce čerti neženili, ale aj tak tam boli rozprávkovo krásne osrienené stromy. To sme už boli neďaleko známej červenej hrebeňovej značky – Štefánikovej magistrály, na ktorú sme sa napojili pod Čmelkom.

Z Pezinskej Baby sme kráčali modrou do Pezinka. Cestou sa nám objavovali výjavy ako z mesačnej krajiny: to lesníci “upratovali“ les po jarných kalamitách. Bol to smutný pohľad.

Do Pezinka sme prišli už za pološera a keďže sme nemali cestovný poriadok, respektíve nevedeli sme, kedy presne odchádzajú autobusy smerom do Bratislavy, ani sme sa neponáhľali. Na autobusovej zastávke sme zistili, že máme niečo cez polhodinu do najbližšieho spoja, tak sme ten čas využili a náš krásny prechod z jednej strany Malých Karpát na druhú sme zakončili v najbližšej pivnici.

Fotografie môžete nájsť na nasej stránke Picasa.